_II_0036-1
Sender - Namrata Dhakhwa

Interview met founder en oprichter van Gifts Etc Namrata Dhakhwa, verschenen in Inflight Magazine van KLM

Project

"Gifts Etc is één van de buitenlandse producenten van Return to Sender. Het is een Nepalees bedrijf opgericht door en in handen van vrouwen. Een kleine groep vrouwelijke werknemers werkt in de fabriek onder meer aan de collectie van lokta-papier."

Welke uitdagingen kwam je tegen bij dit project?

"Nepal is een ontwikkelingsland en veel mensen, voornamelijk vrouwen, worden nog steeds achtergesteld als het gaat om opleidingen en werk. Er zijn weinig mogelijkheden om werk te vinden en het het is lastig om een bedrijf op te zetten. En dat is jammer, want er zit zo veel potentieel in Nepalese mensen als het gaat om hard werken en creativiteit. Een extra uitdaging vormde het ingewikkelde productieproces van het handgeschepte lokta-papier, waarvoor veel specifieke ervaring nodig is. (Kijk voor meer informatie op onze blog over lokta-papier  http://www.returntosender.nl/nl/blog/sender/lokta-papier/ )

Samenwerking met Return to Sender

"Return to Sender is een van onze grote afnemers, zij nemen ca. 50% van de productie af van Gifts Etc. Return to Sender zorgt hierdoor voor continuïteit in het inkomen van onze vrouwelijke werknemers. Hierdoor is de kwaliteit van leven verbeterd, en de wereld een stukje mooier geworden. Ook heeft het bedrijf ons financieel bijgestaan na de catastrofale aardbeving in 2015. We kregen hulp bij de distributie van eten, water en medicijnen aan onze medewerkers en hun community. Dat zullen we nooit vergeten." 

Bereikt

"Onze focus ligt voornamelijk op het opleiden van vrouwen en hen in staat te stellen te werken. We zijn er trots op dat onze prachtige papieren prodcuten alleen door vrouwen worden gemaakt. Als vrouwen naar hun werk komen hebben ze plezier en delen ze ook hun zorgen en problemen met elkaar. Tegelijkertijd werken ze samen als een team, waardoor ze vrolijk, gelukkig en onafhankelijk worden en zijn. Dat op zichzelf zie ik al als een enorme prestatie."

Dromen

"Ons moederbedrijf is in 1978 opgericht door mijn vader, destijds exporteerde hij ambachtelijke Nepalese producten naar Europa en de VS. Ik heb altijd gewerkt in het familiebedrijf en het maakt me trots om te zien dat kleine inspanningen van onze kant een grote bijdrage hebben geleverd aan de kwaliteit van leven van veel individuele gezinnen. Mijn droom is om nog meer werk te genereren voor onze vrouwelijke medewerkers. We werken nu zeven jaar samen met Return to Sender en we zijn trots dat ons harde werk zo op prijs wordt gesteld. We blijven samenwerken met dezelfde toewijding om dezelfde hoge kwaliteit in de toekomst te blijven leveren!" 

 

 

 

 

 

 

Together we have a great story to share. Come and join us on our mission!