Return to Sender Beaded Bracelets uit Mali
Return to Sender Indonesie
Hero Ecuador (1)
Onze designers

Floris Hovers

Floris is bekend van de stoel Fixed, de Stoklamp, de Plankmeubelserie, het Strafbankje en het Flessenbootje. Met zijn iconische ArcheToys kreeg hij internationale bekendheid. Deze serie miniatuurvoertuigen is opgenomen in de vaste collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam.  

Voor Return to Sender ontwierp hij producten van handgeschept en milieuvriendelijk papier, gemaakt van de bast van de lokta plant uit de Himalaya. De opbergdoosjes, notitieboekjes en de wave garland zijn van Floris zijn hand. 

 

Laura de Monchy

Laura kennen we van haar gerecycelde lampen en sieraden. Ze geeft "waardeloze" objecten een nieuw leven en nieuwe identiteit. Ook is ze bekend van haar De Monchy Beads, waarvan ze nu speciaal voor Return to Sender een aparte collectie heeft ontworpen. 

Laura heeft voor Return to Sender met meerdere producenten gewerkt. Ze heeft niet alleen de porseleinen producten uit Thailand (onder meer de prachtige Portugese vazen!) ontworpen, maar ook de unieke tassen uit Bangladesh en kleurrijke armbanden uit Mali. 

 

Omar Munie

Omar Munie is bekend van zijn tassen en de "omarmband". Hij weet zelf wat armoede betekent, want op negenjarige leeftijd vluchtte hij vanuit Somalië naar Nederland met zijn broers en zus.

Omar ontwierp voor Return to Sender de laptop- en iPadhoezen en de avondtassen van pandanbladeren, die allemaal gemaakt worden in Indonesië. 

 

Toya Verberne

Toya won in 2000 de HEMA ontwerpwedstrijd. Vanaf 2004 werkte zij daar tien jaar lang als ontwerper en was onder meer verantwoordelijk voor de wooncollectie. 

Toya ontwierp voor Return to Sender de verschillende (planten)manden en de prachtige vloermand van waterhyacint, die in Indonesië geproduceerd worden. 

 

Simone Post

Simone Post studeerde in 2016 af aan de Design Academy in Eindhoven. Sindsdien kun je niet om haar heen. Zo zijn haar vloerkleden van restjes Vlisco stoffen genomineerd voor twee designprijzen. 

Voor Return to Sender heeft ze prachtige plaids en kussens ontworpen die handgeweven worden van merinowol en acryl in een kleine weverij aan huis in Ecuador. 

 

Christien Meindertsma

De "no worry doll" uit Guatemala is ontworpen door Christien. De poppetjes zijn gemaakt van overgebleven stukjes stof uit de kleding-industie.

In 2004 kocht Christien op Schiphol een container vol met voorwerpen die bij de security-check ingenomen werden. Ze heeft vervolgens alle 3.267 objecten nauwkeurig gesorteerd en gefotografeerd op een witte achtergrond. Ook is Christien bekend van "de poef", een poef gemaakt van de wol van 1 schaap. 

Together we have a great story to share. Come and join us on our mission!