Veel gestelde vragen


Zijn de producten van Return to Sender eerlijk?

Return to Sender hanteert fair ondernemerschap eisen. Deze eisen zijn gebaseerd op de fairtrade richtlijnen. Meer informatie kun je vinden onder het kopje http://www.returntosender.nl/nl/ons-verhaal/eerlijk-ondernemerschap/ 

Hoe werkt het precies met de winst?

De handel die Return to Sender drijft staat voorop. Hoe meer handel, hoe meer mensen aan het werk zijn en des te meer economische impuls er plaatselijk wordt gegeven. De winst die we maken wordt in samenwerking met Plan Nederland besteed aan beroepsopleidingen voor veelal jonge vrouwen in de landen waar onze producten vandaan komen. 

Wordt er altijd winst gemaakt?

Nee, er wordt niet altijd winst gemaakt. Zoals iedere organisatie heeft Return to Sender te maken met jaren van investering en ontwikkeling. In 2016 en 2017 is er veel geïnvesteerd om de organisatie te herpositioneren en een nieuwe designcollectie te ontwikkelen. Ons doel is uiteindelijk om meer handel te kunnen drijven en daarmee meer producenten werk te verschaffen en opleidingen te kunnen verzorgen. 

Waarom werkt Return to Sender samen met Plan Nederland?

Door samen te werken met Plan Nederland wordt er gewerkt aan een betere toekomst voor met name meisjes in ontwikkelingslanden. Plan Nederland is wereldwijd actief om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk meisjes en jonge vrouwen een kans krijgen een beroepsopleiding te volgen en deze succesvol af te ronden. Met een jaar extra basisschool stijgt hun latere inkomen met 10 tot 20%. Een jaar langer voortgezet onderwijs en ze verdienen later zo’n 25% meer. Geschoolde meisjes trouwen bovendien later en zijn beter in staat voor hun kinderen te zorgen. Geschoolde meisjes weten hoe belangrijk onderwijs is – voor hun dochters net zo goed als voor hun zonen – en besteden gemiddeld 70% van hun inkomen aan hun kinderen en familie (mannen investeren daarin 30 tot 35%). Op deze manier werken Plan Nederland en Return to Sender samen aan duurzame armoedebestrijding; ondernemerschap wordt gestimuleerd en de beroepsgerichte opleidingen geven de nieuwe generatie een betere kans op werk.

Hebben jullie vacatures of plek voor stagiaires?

Wanneer een vacature of stageplek vrijkomt zullen wij hierover via social media en de nieuwsbrief communiceren. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt altijd je CV sturen om in aanmerking te komen voor een mooie stageplek naar info@returntosender.nl .

Mijn product ziet er anders uit dan op de foto?
Alle producten zijn handgemaakt en uniek. Hierdoor kunnen charmante imperfecties ontstaan. De producten kunnen iets afwijken van de foto's.
Ik heb een fout gemaakt tijdens het bestellen, hoe kan ik dit herstellen?

Heb je een fout gemaakt in je bestelling? Neem dan contact met ons op via info@returntosender.nl. We zullen ons best doen de fout te herstellen. 

Mijn kortingscode werkt niet?

Werkt uw kortingscode niet? Probeer eerst een account aan te maken op onze website (https://www.returntosender.nl/nl/registreren/). Na registratie hoort de kortingscode wel te werken. 

Ervaart u na registratie nog steeds problemen? Neem dan contact op met info@returntosender.nl

Retourneren

Klik op http://www.returntosender.nl/service/retourneren/ voor meer informatie.

Bestellen, betalen, bezorgen
Ik heb een klacht

We besteden grote zorg aan onze producten en (web)service. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet tevreden bent. Neem in dat geval contact met ons op via info@returntosender.nl

Bestellingen retailers

Wil je (als retailer) een grote bestelling plaatsen? Neem dan contact met ons op via info@returntosender.nl. We werken op dit moment hard aan een aparte B2B functie op onze website. 

Together we have a great story to share. Come and join us on our mission!