Return to Sender Beaded Bracelets uit Mali
Return to Sender Indonesie
Hero Ecuador (1)
Ons verhaal

Geschiedenis

Return to Sender is in 2006 opgericht door Katja Schuurman. Tijdens de vele reizen die zij maakte, ontdekte ze dat de allerarmsten van de wereld soms bol staan van ondernemerschap. Het ontbreekt ze niet aan wil of talent maar aan kansen en mogelijkheden. Katja zag er naast armoede prachtige projecten en zo ontstond, tijdens een reis voor BNN naar India, het idee voor Return to Sender: eerlijke handel als motor achter duurzame ontwikkeling.

Haar missie is om met eerlijke duurzame handel, ondernemerschap in de armste gebieden ter wereld te stimuleren. Return to Sender brengt de maker en de gebruiker van de producten samen en heeft door de verkoop van meer dan 1.5 miljoen producten tot nu toe al bijgedragen aan het creëren van ruim 7000 banen wereldwijd. 

Na tien jaar is het tijd voor een nieuwe stap voor het merk. Zes Nederlandse topdesigners hebben in samenwerking met vakmensen uit ontwikkelingslanden de nieuwe designcollectie ontwikkeld.

Een collectie die geïnspireerd is op de technieken en materialen uit het land en de kennis van kleuren en vormen van de designer. Op deze manier komen twee werelden samen in één uniek product: handgemaakte designerproducten met een bijzonder verhaal.

 

Sender

Return to Sender gelooft in de kracht van eerlijke producten. Handgemaakt door, veelal vrouwelijke, vakmensen. Unieke producten met een bijzonder verhaal. Door het verhaal van de maker te vertellen brengt Return to Sender de wereld van de producent dichtbij en voel je de liefde waarmee elk product gemaakt is. 

Return

De productie zorgt voor werkgelegenheid voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Hierdoor krijgen zij een eigen inkomen en meer zeggenschap in hun, vaak door mannen gedomineerde, leven. Daarnaast wordt in samenwerking met Plan Nederland een deel van de winst besteed aan beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen.

 

Samenwerking Return to Sender en Plan Nederland

Return to Sender bundelt krachten om nog meer impact te maken op armoedebestrijding. Door samen te werken met Plan Nederland wordt er gewerkt aan een betere toekomst voor met name meisjes in ontwikkelingslanden. Plan Nederland is wereldwijd actief om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk meisjes en jonge vrouwen een kans krijgen een beroepsopleiding te volgen en deze succesvol af te ronden. Met een jaar extra basisschool stijgt hun latere inkomen met 10 tot 20%. Een jaar langer voortgezet onderwijs en ze verdienen later zo’n 25% meer. Geschoolde meisjes trouwen bovendien later en zijn beter in staat voor hun kinderen te zorgen. Geschoolde meisjes weten hoe belangrijk onderwijs is – voor hun dochters net zo goed als voor hun zonen – en besteden gemiddeld 70% van hun inkomen aan hun kinderen en familie (mannen investeren daarin 30 tot 35%). Op deze manier werken Plan Nederland en Return to Sender samen aan duurzame armoedebestrijding; ondernemerschap wordt gestimuleerd en de beroepsgerichte opleidingen geven de nieuwe generatie een betere kans op werk.

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Together we have a great story to share. Come and join us on our mission!